top of page

dinsdag 16 april 2024 - 19:30

Lentedetox

Thee is een vaste waarde in ons aanbod en deze keer nodigen we theemeester Ann Vansteenkiste (Curiosithee) uit voor een lentedetox.

 

Kruiden, specerijen, water, bloemen en stukjes fruit. Meer heeft een hartverwarmende infusie niet nodig. An leert je hoe je met eenvoudige ingrediënten alle kanten uit kan. Met als resultaat gezonde, smaakvolle, suikerarme en cafeïnevrije dranken.
 

Je ontdekt dat alles begint met het juiste water op de juiste temperatuur. En proeft het verschil. Ook andere technieken krijg je onder knie, zoals de trektijd, of welke gerechten je erbij serveert. En wat het verschil precies is met thee.
 

Je leert courante en minder courante kruiden kennen, we gaan zelf op stap naar de Vlindertuin en kijken wat daar voorradig is. In de mix met andere smaakmakers zoals fruit, bloemen. Zelfs restjes verwerk je in je geïnfuseerde waters. Je leert ook hoe je deze melanges op een natuurlijke manier zoet. 
Je leert thee zetten volgens de regels van de kunst, om dan van daaruit te experimenteren en een basis te hebben voor kombucha.

 

Ann Vansteenkiste is van opleiding Herboriste. Haar thesis wijdde ze aan de plant Camellia sinensis, wat simpelweg de Chinese theeplant betekent. Op die manier kreeg ze een onwaarschijnlijke passie voor thee. Een passie die ze het liefst met de gehele wereld wil delen. Intussen heeft Ann drie boeken geschreven: "De Stille Kracht van Thee", "Zelfgeplukt" en "De Helende Kracht van Thee". Maar dit is lang niet het enige wat Ann bereikte, ze is namelijk de eerste Theesommelier in de Benelux! En terecht, want je vindt haar thee bij de beste restaurants in België en Nederland. Jaarlijks gaat Ann naar de verste uithoeken in China om de beste kwaliteit van thee uit te zoeken en te selecteren. Het is voor haar van uiterst belang dat de thee met respect voor mens, dier en plant (liefst biodynamisch) geteelt is zonder pesticiden, herbiciden,  fungiciden noch chemische bemesting. Maar ook dat iedereen over de gehele keten menswaardig behandeld wordt. Ook voor haar aanbod kruideninfusies zoekt ze zo lokaal en puur mogelijk en stelt ze zelf samen.
 

Onze huisthee “Bomenkracht” is een biologische kruidenmelange met liefde en kunde voor het HoveniersHuis geselecteerd en gecreëerd door Ann.

 

Prijs:

€30

Inbegrepen:
warme ontvangst op een inspirerende plek tussen het groen

je mag alle dranken proeven

wat bijhorende gezonde knabbels

recepten

Curiosithee.jpg
bottom of page